tiistai 29. marraskuuta 2011

#009 - Rockwalli

Rockwalli Vuoltsussa 12.11.
Kuva Mirella Ruotsalainen
Rockwalli on viiden nuoren jannun yhtye, joka perustettiin vuonna 2009 nimellä Riffraction. Riffractionin aikaan laulukielenä oli englanti, mutta englannin vaihtuessa suomeksi vaihtui myös nimi Rockwalliin. Bändissä vaikuttaa laulaja Valtteri Aaltonen, kitaristi Sampsa Rättäri, toinen kitaristi Anton Äikäs, basisti Alex Hautamäki ja rumpali Jimi Hautamäki.

Jokaisen jäsenen mielestä taival on lähtenyt hyvin käyntiin, ja siitä todisteena onkin vuoden 2011 bändikisa Tampere Ilmiön hopeasija. "Meillä on kotiasiat kunnossa ja musiikki on kiva elementti", toteaa Valtteri. Parivuotisen taipaleen ehdottomaksi kohokohdaksi nousee toukokuussa 2011 julkaistu EP.

Soittaminen on jokaiselle jäsenelle tärkeää ja Rockwalli on vahvasti suuntaamassa eteenpäin. Viiden vuoden päässä pojat näkevätkin itsensä keikoilla ja studiossa, edelleen samassa porukassa. Kaksi vuotta on sujunut mallikkaasti, eikä kukaan koe kohdanneensa hetkiä, joiden takia tekisi mieli lopettaa. Myöskään tälläiseen johtavia tapahtumia ei osata kertoa: ainoaksi syyksi voisi Sampsan mukaan koitua se, jos jokaisen sormet katkeaisi. "Sehän on silleen että kyllähän ihmisten pitää osata sopia. Kyllä tapella saa mutta kyllä asiat pitää osata sopia", toteaa Anton, kun mainitaan jäsenten keskeisistä riidoista.

Varsinaisia tavoitteita ei kukaan yhtyeelle kuitenkaan myönnä, pitkää uraa ja mahdollisesti jos työksi saisi soittaa. Valtteri toteaa Rockwallin ainoaksi tavoitteeksi olla seuraava Rockwalli, muihin bändeihin tätä on turha verrata. Muusikon ura ammattina on jokaisen vastaus myös kysymykseen henkilökohtaisista tavoitteista musiikin parissa. Pojat meinaavat myös, että musiikin lisäksi ei paljoa muuta aiota tehdä. Koulua kuitenkin käydään, jotta on jotain pohjaa mistä lähteä jos muusikon ura ei jostain syystä lähdekään toivotulla tavallla liikkelle.

Rockwallin taustalla on perheen muodossa ammattimuusikkoina uraa tehneet Popedan kitaristi Costello Hautamäki sekä Mustien Enkeleiden laulaja Jussi Aaltonen. Varsinaisesta siivellä menestykseen kipuamisesta ei kuitenkaan puhuta, vaan nuoret soittajat vakuuttavat tekevänsä kaiken työn itse. Rockwallin keikkamyyjä Mimi Mannila toteaa väliin kokeneiden muusikoiden toki auttavan välttämään pahimpia mokia, mutta mainitsee myös sen, että Rockwallin musiikki perustuu siihen että itse tehdään ja itse päätetään.

Koulunkäyntiin Rockwallin mainitaan vaikuttavan pääasiassa positiivisesti. Viikonloppuna olevien keikkojen odotus auttaa jaksamaan kouluviikoista, ja keikkatahti koitetaan pitää sen verran rauhallisena ettei kukaan väsähdä. Valtteri toteaa opettajansa sanoneen, kuinka paljon aurinkoisempana hän koulussa on oltuaan viikonlopun keikalla.

Keväällä 2012 Rockwalli julkaisee seuraavan sinkun ja pitkäsoiton, ja seuraavan kerran lavalla bändi nähdään 8.12. Helsingin Gloriassa.
Bändin kotisivut ja keikkakalenteri löytyy osoitteesta www.rockwalli.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti