torstai 10. marraskuuta 2011

#008 - Popeda: Voitto

Yli kolmekymmentä vuotta tahkonnut Popeda julkaisi vuonna 2008 Täydelliset Miehet-albumin, joka oli jättimenestys. 26.10. kauppoihin ilmestyi uusi, paljon odotettu Voitto. Levy on järjestyksessä yhdeksästoista, joten kokemuksesta ei ainakaan ole pulaa. Laulaja Pate Mustajärvi ja kitaristi Costello Hautamäki hoitavat tuttuun tapaan valtaosan sanoituksista. Vierailemassa on kuitenkin myös mm. sanoittajalegenda Vexi Salmi sekä Kotiteollisuus-yhtyeen solisti Jouni Hynynen.

Jo ensimmäisestä kappaleesta ei ole epäilystäkään, mikä yhtye levyllä soittaa. Pate on selvästi mitä parhaimmassa kunnossa, lauluosuudet ovat vahvoja ja taattua Popeda-laatua. Kitara soi komeasti, ja myös basisti Jyrki K. Melartin näppäilee kieliä jopa hiukan tavallista irroittelevammin. Kappaleet ovat tyyliltään 80-luvun levytyksiä muistuttavia, kuitenkin taidon ja kokemuksen kyllästämiä. Hääkellot soi, Ilmalaiva, Kaarina ja Mä mokasin ovat kiekon hitaammat raidat, Pohjasakkaa taasen jälleen yksi taidonnäyte Costellon monipuolisuudesta artistina. Hannu ja Kerttu on uudenlainen rakkaustarina ja loput kappaleet ovat perus rock-revittelyä.

Voitto on levy, joka jakaa mielipiteitä uskollisempienkin Popeda-fanien keskuudessa. Jotkut eivät pidä sitä edellisten julkaisujen tasoisena, kun taas osa on aivan levyn pauloissa. Kaikenkaikkiaan albumi on mainio tuotos, jota kuuntelee mielellään useammankin kerran. Levy on helppo ja mukava kuunnella, kaikki sanoitukset eivät ehkä ensimmäisellä kuuntelulla aukea, mutta eivät ne sitä vaadikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti